Totu` pentru bani si d-astea!

Nu mai există limite în sensul asta. Toată lumea vrea bani sau orice bun valoros sau orice ar echivala cu valoare bănească, culmea, şi, desigur că dacă s-ar putea să vină totul că pomană non-stop… nu s-ar supără nimeni şi totul ar fi … normal, monoton !… … … … … … … … …

Şi apoi, când vine „banu`grămadă”, ce faci? Ajungi să-ţi duci nasul şi pe căi greşite, cu siguranţă, chiar şi fără să-ţi dai seamă. Cu siguranţă ajungi să spui şi „frate ce prost am fost” sau „să mor că prost îs”. Ori mai pe scurt, ajungi să-ţi pară rău de unele chestii….

Consider că fiecare om suferă la nivelul la care e, şi în raport cu viaţa care a dus-o până-n prezent, cum a crescut. Cel care trăieşte în gunoaie sau prin ghetouri nu o să sufere că nu are într-o seară bani de discotecă, ori că iubita/iubitul i-a zis: „du-te mă dracu`” sau orice fel de chestii de genul asta. El are motivele lui de suferinţă, vizibile, dar asta nu înseamnă că suferinţa lui e de proporţii inumane pentru că refuz să cred că ar supravieţui astfel. Dealtfel, suferinţa noastră a celor cu un trai decent nu trebuie subestimată doar pentru că ar trebui să mulţumim LUI DUMNEZEU că nu suntem prin ghetouri. Nu, pentru că noi să ajungem de aici acolo probabil că am ajunge mai apoi la cimitir în regim de urgenţă. La fel şi „Măria Sa” Becali, sunt foarte sigur că are momentele lui de suferinţa maximă, ori el, dragă Doamne, are bănuţi cât pentru generaţii întregi de oameni 🙂 . Cred că am reuşit să-mi fac părerea înţeleasă cât de cât. Şi nu cred că nu am măcar în proporţie de 70% dreptate. De la un nivel foarte scăzut supravieţuieşti, evident, unui salt la un nivel decent, însă inversul eu îl văd aproape imposibil. NOTĂ: Fac referire in special la tinerii de astăzi!

Si, revenind putin, in urma unor tampenii pe care ajungi sa le faci… meditezi si spui: „enmaoD, reps as un gnuja o avape”

Anunțuri

3 Comments »

 1. 1
  Claudiu Says:

  RAU e cand ai …dar MAI RAU e cand nu ai!!!!

  De cand e lumea asa este … cel sarac se multumeste cu ce are … poate ar vrea o paine in plus…dar asta daca se poate!!! Dar cel ce are … vrea mai mult ca nu se multumeste niciodata! Si daca se intampla ca cei ce au ..sa nu mai aiba … este un calvar! se simt ultimii oameni de pe pamant pentru ca nu se pot obisnui cu ideea ca nu mai au!
  Idee foarte bine abordata! Felicitari si te salut

 2. 2
  andre0ni Says:

  wei ai ramas marcat de cand ai trecut prin ghetouri :))

 3. 3
  andr3i11 Says:

  Sa stii…


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: