„The secret” … Partea 2

O să reiau o chestiune presărată puţin şi peste „partea 1” dar, pe cât de interesantă, pe atât de evidentă în marea majoritate a cazurilor. Dacă ai un mod de a gândi pozitiv, în general, şi o orientare pozitivă, atragi în preajma-ţi persoane, evenimente şi situaţii pozitive. Evident, dacă eşti negativ în atitudine atragi oameni ori situaţii asemenea. Deci practic, cum am zis şi în „partea 1„, realitatea reflectă modul persoanei în cauza… de a gândi! Bineînţeles, este vorba atât de gânduri conştiente, cât şi inconştiente. Fred Alan Wolf precizează în documentar că fizica cuantică „afirmă că nu poţi avea un univers fără a intra în el cu mintea. Pentru că mintea de fapt modelează lucrul perceput”.

De asemenea o chestie (comparaţie) interesantă care „vorbeşte” despre credibilitatea secretului:
Chiar dacă nu înţelegi acest lucru, nu înseamnă că trebuie să-l respingi. Nu înţelegi cu adevărat electricitatea, asta nu înseamnă că nu te bucuri de avantajele ei, nu? Nici eu nu o înţeleg, nu ştiu cum funcţionează, dar ştiu următorul lucru: Poţi găti cina cuiva cu ajutorul ei, şi că îl poţi praji şi pe acel cinevaBob Proctor.

Eu unul mă bucur să aflu că… cică… s-a demonstrat ştiinţific că un gând pozitiv este de sute de ori mai puternic decât un gând negativ.

Reclame

1 Comment »

 1. 1
  Bi Says:

  Teoria intotdeauna e bine intocmita…constient, inconstient, subconstient…invatasem eu la o scoala ca ar fi diferit impartite si important deosebite, dar degeaba…
  Te intreb in caz de gasesti ceva la indemana, care sa fie groaznic de pozitiv dar si realist… cand vezi ca innebunesti cu buna stiinta, cand mintea ta deraiaza dar exista un punct care totusi te trage de urechi ca ar trebui sa actionezi altfel ca asa ajungi rau de tot, cand te doare sufletul atat de tare incat nu-ti mai doresti nimic, dar totusi ti-e teama de ceva si ai mereu un nod in gat si o stare de agitatie de iti vine sa urli cat sa cuprinzi toata zarea… atunci ce mai e de facut? ce mister se mai potriveste? ce autosugestie? cu ce mai influentezi mintea?
  Despre film au fost controverse multe…cum ca ar veni impotriva teoriilor despre doamne-doamne, ca doar el poate influenta lucrurile etc etc etc… parerea mea: nimic nu e intamplator!…si daca ti se da posibilitatea uneori sa poti decide finalul unei povesti, atunci inseamna ca mintea ta e chiar una stralucita si de ce sa nu o folosesti corespunzator..:)
  Sorry… posibil sa fi fost suficient de ciudat ce am zis, dar garantez ca in realitate exista o logica…posibil ca acum sa-mi fi scapat datorita evenimentelor…
  Ma bucur ca ti-a placut poezia… chiar daca in realitate in spate e o poveste ingrozitor de trista!


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: